vickanholly

längtar efter nytvättade kläder!

Publicerad 2011-09-11 23:15:46 i Allmänt,

                                               


Jag vill bara uppmana alla som äger en egen tvättmaskin, Att vara tacksamma!!!

Vi bor i ett stort hyreshus med gemensam tvättstuga i källaren dvs många som tvättar i samma maskiner. För tillfället är jag i STORT behov av att tvätta. Och jag ser inte fram emot att konka ner tvättberget tillsammans med Algot tre trappor ner och sen genom en ca. 20 meter lång korridår för att sen springa upp och ner för upphängning och påfyllning och hämtning. Jag vill inte låta otacksam, jag vet att det finns de som har det värre, men man har ju en tendens att titta på de som har det bättre och längta efter t.ex en egen tvättmaskin. Eller tänk å få ha en egen tvättstuga som är ren och fräsch och som inte är upptagen när jag behöver den. 

Nu ska jag göra det som grabbarna här hemma redan gör, SOVA.

spänning, dramatik och vardag

Publicerad 2011-09-06 02:13:01 i Allmänt,

Har gjort allt möjligt de senaste dagarna, som jag hade tänkt blogga om men här kommer istället en liten snabbresumé

Torsdag: skulle åkt till Dalsjöfors på middag men fick ställa in då Algot inte var sig själv riktigt, vi trodde för en kort stund att han svalt ett av mina örhängen men efter att ha finkammat dammsugarpåsen mm hittade vi det tillslut, tack och lov! Jag somnar på soffan ungefär 20.00 flyttar mig sen nästan i sovande tillstånd till sängen och sov gott till ca 08.00 nästa dag, sååå skönt!

Fredag: Jag tog en sväng till Knalleland med Algot och tittade lite och handlade lite mat för att sen åka hem och tillaga ett av Jamie Olivers goda 30-minutemeals.  Enkelt och gott; Dressad Tomatsallad, Ruccola sallad med parmesanost och pizza i stekpanna för att få en knaprig botten. Min svåger alltså Samuels lillebror gjorde oss sällskap.( de var visst nån fotbollsmatch också....;)  )

Lördag: Vi bestämde oss för att skippa frukosten hemma och åka till Cafe Viskan för en god frukost sen strosade vi lite på stan. På eftermiddagen kom min kära mamma förbi på en härlig fruksallad och Algot fick ett litet paket fast han inte fyller år eller nåt...en färgglad bitring..hurraaaa! (den går också bra att "trumma" med)

Söndag: 
Solen skiner! Samuel jobbar hemifrån så jag och Algot ger oss ut på äventyr igen, nu till kyrkan. Möte, fika och gemenskap. Som så ofta handlade vi lite mat på City efteråt, sen åkte vi hem och jag lagade fläskfile med klyftpotatis. En härlig vecka tar slut en ny börjar...  

De här pussvänliga fötterna får inte bli kalla i höst och inte resten av grabben heller såklart här är lite bildbevis på höstshoppingen förra veckan. Koftan är en Lundmyr som jag köpte för halva priset, jag älskar det! Jag är absolut ingen märkessnobb men om man kan göra fynd så säger jag inte nej. 

Pussvänliga fötter! mamman hoppas på att de får sitta kvar på fötterna någon gång i alla fall.

lite höstkläder till Algot

Mycket snack och lite hock...Kretsloppet!

Publicerad 2011-09-06 00:37:18 i Allmänt,

Jag var så taggad förra året, jag skulle satsa på löpningen och lagom till september vara i fin form och vara med i borås eget löparevenemang, Kretsloppet. Men jag hann bara ta mig runt milen en gång sen fick jag den underbara nyheten att jag var gravid, Fantastiskt!!!, men löpningen försvann från kartan så att säga.
Jag har sparat den där taggade känslan hela tiden och tänkt och varit inställd på att vara med i år, men vem kunde ana att det skulle vara så svårt för alla bitar att falla på plats samtidigt för att man ska kunna komma ut å springa lite. Först att man ska få klartecken från barnmorskan, att Algot ska vara nöjd och belåten, att mannen ska vara hemma, att det ska vara rätt väder, att man ska ha lust, att...ja ni kanske fattar...om det var svårt att ta sig ut innan så har det blivit ännu svårare nu. Jag har varit ute några gånger sen Algot föddes, men att jag skulle var med i Kretsloppet redan i år har jag släppt för ett tag sen, det är bara orimligt. Men en dag ska jag gör det!Om

Min profilbild

vickanholly

Holly Viktoria Teglund är mitt fullständiga namn. Jag bor med min man Samuel och mina två barn Algot 3 år och Charlie 1 år 4 mån. Jag är mammaledig sedan snart tre år tillbaka. Är fullt upptagen med att ta vara på livet och familjen men vill göra ett seriöst försök att dokumentera delar av mitt liv. Vill lägga fram att jag inte är någon hejjare på datorer odyl. men jag vill gärna lära mig mer. Håll till godo!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela